Hondenfilters en naakte celebs

Ik heb Snapchat. Okee, ik heb maar vier vrienden, maar ik heb dan toch Snapchat. Ik gebruik het vrijwel alleen om af en toe in een deuk te liggen om mijn gezicht met een hondenkop erop geprojecteerd. En heel af en toe maak ik een filmpje om mijn vier vrienden te laten weten waar ik mee bezig ben.

Snapchat biedt je ook ‘stories’ aan. Van Daily Mail, People en andere gezaghebbende media. Diepgaande achtergrondverhalen en interessante videoverslagen. Maar niet heus.

Ik heb er geen empirisch onderzoek naar gedaan, maar vrijwel elke keer als ik Snapchat open, verschijnt er bij ‘Stories’ een of andere (half)naakte celebrity in beeld. Vandaag ook weer. Nota bene Daily Mail showt een model dat haar vrienden the ultimate thrill schijnt te hebben gegeven door een naaktfoto te posten. Lekker dan.

Lieve mensen van Snapchat, ik hoef gewoon geen blote beroemdheden te zien. Het interesseert mij helemaal niks hoe weinig Chrissy Teigen om het lijf heeft of hoe Gigi Hadid eruitziet zonder kleren aan.

Oh, en sinds wanneer is het normaal dat ‘vooraanstaande’ media in plaats van écht nieuws plaatjes van naakte celebrity’s online zetten? Is dat nieuwswaardig of zo? Is er niks beters te melden?

En dan nog iets: meer dan een kwart van de Snapchatgebruikers is tussen de 13 en 17 jaar oud. Is het de bedoeling van Snapchat en de media om jongeren te laten geloven dat het helemaal normaal is om jezelf letterlijk bloot te geven voor de hele wereld?

Pas las ik het verhaal van een Amerikaans meisje van 13. Te pas en te onpas vroegen de jongens uit haar klas haar om naaktfoto’s. Heeft natuurlijk he-le-maal niks te maken met bovenstaande tirade, maar misschien moeten de mensen van Daily Mail en de contentbaas van Snapchat het toch ook even lezen.

Zodat wij jongeren voortaan weer hondenfilters op onze selfies kunnen plakken zonder dat we eerst tegen de boezem van Gigi Hadid aan moeten kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s