God op 1 in 2017

Ga je dit jaar stoppen met roken? Of je kamer elke week stofzuigen? Of meer tijd aan bijbelstudie besteden? Dan ben je vast niet de enige. Als mensen hebben we nou eenmaal de neiging om aan het begin van een nieuw jaar te kijken wat we anders willen gaan doen. Maar heb je ook al besloten om in 2017 God te gaan zoeken?

Volgens Jezus moet het zoeken van God op de eerste plaats staan in je leven. Hij zegt het zelf in Mattheüs 6:33:

Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.

Eerst. Dat betekent nu direct. Begin nú met het zoeken van God, wil Jezus zeggen. Stel het geen dag langer uit.

Waarom God zoeken?

Misschien vraag je je af waarom je God zou zoeken terwijl je je tijd net zo goed aan Snapchat, Instagram, boeken, films en hobby’s kunt besteden. Die vraag beantwoordt Jezus ook, een paar verzen eerder.

Verzamel geen schatten voor u op de aarde, waar mot en roest ze verderven, en waar dieven inbreken en stelen; maar verzamel schatten voor u in de hemel, waar geen mot of roest ze verderft, en waar dieven niet inbreken of stelen.

Alles wat je hier op aarde doet, gaat een keer voorbij. Als je sterft, moet je je Instagramprofiel, je hobby’s en je boeken achterlaten. Je profiel blijft misschien nog een poosje in herdenkingsstatus staan, je boeken leest vast iemand anders nog eens, maar zelf heb je er helemaal niks meer aan – ook geen leuke herinneringen. Maar als je God zoekt en met Hem leeft, dan heb je toekomst. Het leven met God hoef je niet achter te laten als je sterft. Dan word je juist pas volmaakt gelukkig.

Gedeelde eerste plaats

Misschien wil je God wel een gedeelde eerste plaats geven, zolang je maar evenveel waarde kunt blijven hechten aan andere dingen. Maar Jezus steekt ook daar een stokje voor.

Niemand kan twee heren dienen, want of hij zal de één haten en de ander liefhebben, of hij zal zich aan de één hechten en de ander minachten. U kunt niet God dienen en de mammon (je geld).

Jezus is er duidelijk over: je dient God óf je geld. God óf je Instagramprofiel. God óf je muziek. Alles wat in je leven een grotere plaats inneemt dan God is op dat moment jouw god.

Geen kluizenaar

Betekent dat dat je nooit meer op Instagram mag als je besluit om God te zoeken? Of dat je nooit meer een leuk boek mag lezen of muziek mag luisteren? Nou nee, het is niet Gods bedoeling om een kluizenaar van je te maken.

Wat je waarschijnlijk wel zult moeten doen is minderen en je routines aanpassen. Je dag beginnen met bidden in plaats van je Facebook checken. De Instagram-app van je homescreen gooien en een Bijbel-app ervoor in de plaats zetten. Je Bijbel bovenop je stapel boeken leggen, zodat je hem vaker pakt. Minder filmpjes kijken zodat je vaker na kunt denken over wie God voor jou is.

God geeft je kracht

Lijkt het je moeilijk om God te zoeken? Ben je bang dat je er niet aan toe komt en dat je er teveel voor moet opofferen? Dat het ten koste gaat van je andere goede voornemens? Lees dan vooral het laatste stukje van Mattheüs 6:33 nog eens.

Zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.

Dat betekent niet dat God zal zorgen dat je evenveel volgers houdt op Instagram. Of dat je jezelf kunt blijven en toch God dienen. Maar het betekent wel dat God je kracht zal geven om Hem te zoeken, het leven met en voor Hem vol te houden.

Laat God zoeken je eerste prioriteit zijn in 2017. Begin er alsjeblieft vandaag mee. Doe het nú. Je zult er echt geen spijt van krijgen.

 

Een gedachte over “God op 1 in 2017”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s