Ik dacht dat ik niet kon zingen

Ik heb vorige week auditie gedaan bij een oratoriumvereniging. Als je me zes jaar geleden had gezegd dat ik dat ooit zou gaan doen, had ik je waarschijnlijk voor gek verklaard. Sterker nog, zes jaar geleden dacht ik dat ik helemaal niet kon zingen. Ik bewonderde mensen die het wel konden, maar zover zou ik nooit komen.

Een jaar of vijf geleden ging ik voor het eerst met mijn vriendin mee naar het jeugdkoor van de kerk. Het ging niet helemaal van harte, maar goed, ik was er dan toch. Die avond ontdekte ik dat ik zingen eigenlijk best leuk vond – zolang ik maar tussen een aantal anderen stond die dezelfde partij zongen.

Na een tijdje kwam het gevreesde moment dat alle bassen zich hadden afgemeld en ik in mijn eentje mijn partij moest zingen. Ik was goed zenuwachtig en ik geloof niet dat de baspartij erg aanwezig was die avond, maar eigenlijk ging het helemaal niet zo slecht.

En nu ben ik, die ooit dacht dat ik niet kon zingen, ijverig aan het studeren op de Johannes Passion van Bach.

Je kunt soms iets heel graag willen leren, maar er toch nooit aan toe komen. Want stel dat het teveel tijd kost, of gewoon op een mislukking uitloopt. Er niet aan beginnen is gewoonweg de makkelijkste optie. Maar niet de leukste.

Natuurlijk kun je niet direct zingen als een engeltje, pianospelen als James Rhodes, of vloeiend Spaans spreken. Als je net begint voel je je af en toe gewoon een vreselijke kluns. Maar toch kun je er een hoop plezier aan beleven als je jezelf steeds een beetje vooruit ziet gaan. En na een tijdje kun je tevreden terugkijken.

Wil je al jaren leren zingen, pianospelen of wat dan ook, maar denk je nog steeds dat het je toch niet gaat lukken? Ga er dan gewoon eens mee aan de slag en gun jezelf de lol van steeds een beetje beter worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s