Onur

Vorige week schreef ik over sexting en redenen om het niet te doen. Ik was niet van plan om er nog een post aan te wijden. Maar toen maakte in Enschede de 15-jarige Onur een eind aan zijn leven. Omdat er een naaktfoto van hem op Instagram circuleerde.

Een paar uur nadat Onur zijn foto op Instagram tegenkwam, sprong hij van een flatgebouw. Uit de appjes die hij in die uren naar zijn vriendin stuurde, spreekt pure wanhoop. Waar een naaktfoto toe kan leiden.

Toen ik het nieuws las, heb ik even overwogen om mijn vorige post te deleten. Sexting ‘niet normaal’ noemen lijkt ineens een enorme belediging tegenover Onur. Alsof hij zijn dood over zichzelf heeft afgeroepen. Maar zo heb ik het niet bedoeld.

Bij het verhaal van Onur valt alles wat ik vorige week schreef in het niet. Het enige wat overblijft is de schreeuwende waaromvraag. God, waarom? Waar was U toen iemand het in zijn of haar hoofd haalde om Onurs foto de wereld in te sturen? Waar was U een paar uur later, toen Onur op de rand van het dak stond? Waarom hebt U niet ingegrepen?

God, ik weet dat U die vraag niet hoeft te beantwoorden. Maar het wringt zo ontzettend, want dit had niet hoeven te gebeuren. Ontferm U. Over de nabestaanden van Onur, over alle slachtoffers van sexting en cyberpesten en over ons allemaal.

Een gedachte over “Onur”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s