Jaquelle Crowe – This Changes Everything

Als jongere krijg je van alle kanten adviezen. Van hun ouders, dominees, ouderlingen, jeugdwerkers en docenten. De markt wordt overspoeld met boekjes voor jongeren over het geloof en het leven als christen. Allemaal geschreven door volwassenen. En daarom keek ik hoopvol uit naar de verschijning van This Changes Everything van Jaquelle Crowe.

Jaquelle is een 19-jarige blogger en schrijfster uit Canada. Ze heeft een persoonlijk blog, is hoofdredacteur van therebelution.com en schrijft regelmatig voor Desiring God en The Gospel Coalition. Met This Changes Everything wil ze jou als tiener helpen om te zien hoe Gods woord je leven kan veranderen.

In haar boek beschrijft Jaquelle heel concreet wat het precies betekent als het goede nieuws van Christus centraal staat in je leven. Hoe dat je denken, je doen en laten en je relaties met anderen verandert.

Het boek is geschreven op een vlotte, persoonlijke manier. Jaquelle beschrijft haar eigen ervaringen en die van andere jongeren en maakt moeilijke geloofsvragen behapbaar zonder er te makkelijk over te denken.

In This Changes Everything komen ook de onderwerpen langs waarmee je door al die andere boekjes wordt doodgegooid – muziek, social media, relaties – maar Jaquelle laat je over je eigen keuzes nadenken vanuit het Evangelie en vervalt nooit in het opleggen van regeltjes.

Tot zover niets dan lof, maar ik heb ook een paar kanttekeningen. Één: het boek is Engelstalig en (nog) niet in het Nederlands vertaald. Twee: het is te laat verschenen. Wat had ik tien jaar geleden graag zo’n diepgaand, maar toch praktisch en nuttig boek gelezen. Maar ja, dat kan ik Jaquelle niet aanrekenen, die zat toen tenslotte nog op de basisschool…

Dus ben je tiener (of twintiger wat mij betreft), vraag je je af hoe Gods woord in jouw leven kan werken en kun je redelijk Engels? Dan kan ik je dit boek zeker aanraden. En wat die Nederlandse vertaling betreft: als niemand anders het doet, doe ik het zelf 🙂

crowe2

This Changes Everything
Jaquelle Crowe
Crossway, 155 pagina’s

Koop bij bol.com

Een gedachte over “Jaquelle Crowe – This Changes Everything”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s