De Bijbel in filmpjes

Ga er maar aan staan: de hele geschiedenis van Adam tot Jezus samenvatten in een filmpje van nog geen zes minuten. The Bible Project is er aardig in geslaagd. Deze Amerikaanse stichting probeert de boodschap van de Bijbel aan de hand van korte, mooi vormgegeven animatiefilmpjes voor iedereen duidelijk te maken.

Naast filmpjes over de grote thema’s in het christelijk geloof – wie is de Messias, wat is heiligheid, dat soort dingen – heeft The Bible Project ook een bijbelleesplan. Voordat je een gedeelte gaat lezen, kijk je het bijbehorende filmpje. Op die manier heb je van tevoren alvast een idee van de boodschap van het gedeelte en weet je waar je op moet letten tijdens het lezen.

Niet iedereen zal het ermee eens zijn, de Bijbel in filmpjes. Maar ik vind het een prima initiatief. Vooral wij als jongeren kunnen wel wat (visuele) hulp gebruiken bij het lezen en begrijpen van Gods woord.

Advertenties