Ik was van plan om dit jaar 20 boeken te lezen. Het zijn er uiteindelijk tien geworden (en de tiende is nog niet helemaal uit). Dit zijn de vijf mooiste, beste en/of meest lezenswaardige boeken die ik in 2017 las.

5. Nancy Jo Sales – American Girls

amgirlsAmerican Girls staat op 5 omdat het eigenlijk een vreselijk boek is. Nancy Jo Sales beschrijft de invloed van sociale media op het leven van Amerikaanse tienermeiden. Die invloed is onmiskenbaar groot en lang niet altijd even positief. Een eye-opener.

4. dr. K. van der Zwaag – Afwachten of Verwachten

afwofverDit is het dikste boek wat ik dit jaar heb gelezen. Taaie kost (ik ben er in 2016 al in begonnen en had het pas begin november uit), maar de moeite waard als je je afvraagt of Gods beloften wel voor jou gelden.

3. John Piper – Five Points

five-pointsDe ‘vijf punten’ van het calvinisme kennen we allemaal, maar hoe zijn we erbij gekomen? John Piper vat kort samen hoe verdorvenheid, genade, verzoening, verkiezing en volharding het leven van een christen bepalen en wat de Bijbel over die punten zegt.

2. C.S. Lewis – De Kronieken van Narnia

kroniekenOp mijn zesentwintigste ben ik eindelijk eens in de Narnia-boeken begonnen. Die behoeven denk ik weinig toelichting. Christelijke allegorie in een heel fijn kinderliteratuurjasje. Als je ze nog niet hebt gelezen: goed voornemen voor 2018!

1. Jaquelle Crowe – This Changes Everything

crowe2Hierop heb ik jaren gewacht. Een heel fijn, behulpzaam boek over het leven als christen, geschreven voor tieners door een tiener. Door en door Bijbels, zonder belerend te worden. Goed nieuws: This Changes Everything is er nu ook in het Nederlands!

 

Foto door freddie marriage via Unsplash

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s